Itä-Suomen yliopiston

LUMA-keskus

Itä-Suomen yliopiston LUMA-keskus on osa kansallista LUMA-keskus Suomi-verkostoa. Toimimme yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunnan sekä muiden sidosryhmien kanssa. Alueemme on koko Itä-Suomi: Pohjois-Savo, Pohjois-Karjala ja Etelä-Savo.

Yleistä LUMAsta

Hyppy

Tavoitteemme

Itä-Suomen yliopiston LUMA-toiminnan tavoitteena on edistää matemaattis-luonnontieteellisten aineiden opetuksen tutkimusperustaista kehittämistä jokaisella kouluasteella, ja näin tukea opettajankoulutusta. LUMA-toiminta kuuluu Itä-Suomen yliopiston strategian mukaiseen toimintaan.

Laaja-alaista opettajankoulutusta tarjoavalla Itä-Suomen yliopistolla on STEM-aineiden (Science, Technology, Engineering ja Mathematics) osaamiselle tärkeä rooli, sillä opettajilla on keskeinen vaikutus niin lasten ja nuorten kiinnostukseen, asenteisiin ja heidän valmiuksiensa kehittämiseen LUMA-aloja kohtaan.

Mikä LUMA-keskus?

Kuvituskuva tietokoneesta

Strategia

Hyödynnämme kansainvälisiä ja kansallisia yhteistyöverkostoja, minkä lisäksi pyrimme vahvistamaan yhteistyötämme myös Itä-Suomen yliopiston sisällä. Vastaamme LUMA-aineiden opettajankoulutuksen muuttuvan koulun ja yhteiskunnan opettajille asettamiin haasteisiin parhaalla mahdollisella tavalla.

Toimintakertomukset

Toimintamme tavoitteiden saavuttamisen seuraaminen on meille tärkeää jatkuvan kehityksen turvaamiseksi. Toimintakertomuksiamme pääset katsomaan täältä.

Tutkimus LUMA-keskuksessa kuvituskuva

Tutkimus

Teemme tutkimusta laaja-alaisesti varhaiskasvatuksesta yliopistopedagogiikkaan. Tutkimuksen laatua ja vaikuttavuutta pyritään lisäämään LUMA-toiminnan ja –tutkimuksen vakiinnuttamisella.

Esittelyvideo

Ota meihin yhteyttä!

Kiinnostaako vieralu LUMA-labrassa? Haluatko välineistöä oppitunnillesi? Oletko vailla harjoittelupaikkaa? Heräsikö muuta kysyttävää?

Vastaamme mielellämme!