Siirry suoraan sisältöön

Itä-Suomen yliopiston

LUMA-keskus

Itä-Suomen yliopiston LUMA-keskus on osa kansallista LUMA-keskus Suomi-verkostoa. Toimimme yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunnan sekä muiden sidosryhmien kanssa. Alueemme on koko Itä-Suomi: Pohjois-Savo, Pohjois-Karjala ja Etelä-Savo.

Yleistä LUMAsta

Kannettavatietokone on lattialla ja siinä näkyy voimakuvaaja. Vieressä on voimalauta, jonka päällä ihmisen jalat ilmassa.

Tavoitteemme

Itä-Suomen yliopiston LUMA-toiminnan tavoitteena on edistää matemaattis-luonnontieteellisten aineiden opetuksen tutkimusperustaista kehittämistä jokaisella kouluasteella, ja näin tukea opettajankoulutusta. LUMA-toiminta kuuluu Itä-Suomen yliopiston strategian mukaiseen toimintaan.

Laaja-alaista opettajankoulutusta tarjoavalla Itä-Suomen yliopistolla on STEM-aineiden (Science, Technology, Engineering ja Mathematics) osaamiselle tärkeä rooli, sillä opettajilla on keskeinen vaikutus niin lasten ja nuorten kiinnostukseen, asenteisiin ja heidän valmiuksiensa kehittämiseen LUMA-aloja kohtaan.

Mikä LUMA-keskus?

Kuvituskuva tietokoneesta, jossa kaavioita.

Strategia

Hyödynnämme kansainvälisiä ja kansallisia yhteistyöverkostoja, minkä lisäksi pyrimme vahvistamaan yhteistyötämme Itä-Suomen yliopiston sisällä. Vastaamme LUMA-aineiden opettajankoulutuksen muuttuvan koulun ja yhteiskunnan opettajille asettamiin haasteisiin parhaalla mahdollisella tavalla.

 

Toimintakertomukset

Toimintamme tavoitteiden saavuttamisen seuraaminen on meille tärkeää jatkuvan kehityksen turvaamiseksi. Toimintakertomuksen voit ladata linkistä.

Kuvituskuva, jossa henkilö katsoo kannettavan tietokoneen ruutua.
Tutkija katselee lasit päässä koneen sisälle.

Tutkimus

Teemme tutkimusta laaja-alaisesti varhaiskasvatuksesta yliopistopedagogiikkaan. Tutkimuksen laatua ja vaikuttavuutta pyritään lisäämään LUMA-toiminnan ja –tutkimuksen vakiinnuttamisella.

Esittelyvideo

Ota meihin yhteyttä!

Kiinnostaako vieralu LUMA-labrassa? Haluatko välineistöä oppitunnillesi? Oletko vailla harjoittelupaikkaa? Heräsikö muuta kysyttävää?

Vastaamme mielellämme!