Vierailut

Lapset katsovat dekantterilasia.
Lapsi katsoo beebottia.
Lapsi tutkii lego-robottia.
Kaksi lasta ja aikuinen katsovat alaspäin piirtokoneen työskentelyä.

LUMA-laboratorioon on mahdollista tulla päiväkoti– ja kouluryhmien kanssa vierailulle. Vierailut kootaan tarpeen mukaan ja ovat hyvin muokattavissa. Voidaan toteuttaa jokin valmiista paketeista tai opettaja voi ohjata oman kokonaisuuden. LUMAlaisilta saa tarvittaessa apua oman kokonaisuuden tekemiseen sekä apua välineistön käyttöön.

Kuinka varaat vierailun?

Vierailua miettiessäsi ota meihin yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen luma-keskus@uef.fi. Kerro viestissäsi ainakin seuraavat asiat:

  • Ajankohta: Milloin ja kuinka kauan. Ehdota muutamaa aikaa tai aikaväliä.
  • Ryhmä: Luokka-aste/ikä sekä ryhmän koko ja aikuisten määrä
  • Vierailun aihe: Valmis vierailupaketti vai jokin räätälöity vierailu toivomanne aiheen pohjalta

Teille vastataan sähköpostiin ja sovitaan käytännön asiat vierailukohtaisesti.

Vierailuvaihtoehdot

LUMA-keskus tarjoaa valmiita vierailupaketteja, räätälöityjä vierailuja sekä koordinoimme vierailuja Itä-Suomen yliopiston laitoksiin. Tämän lisäksi LUMA-laboratorion voi varata omaan käyttöönsä.

Räätälöidyt vierailut

Vierailun sisältö voidaan räätälöidä tarpeen mukaan mikäli vierailuun on riittävästi aikaa. Aihetta kuin aihetta voi ehdottaa, yleensä ehdotuksiin on pystytty vastaamaan.

Räätälöidyt vierailut sopivat myös tilanteeseen, jossa ette ole varmoja mitä toivoisitte vierailulta. Tällöin voidaan sopia lyhyt suunnittelupalaveri.

Valmiit vierailupaketit

Tästä löydät valmiit vierailupaketit lueteltuna asteittain. Valmiita vierailupaketteja voidaan räätälöidä tai yhdistellä muuhun.

Vierailupaketitt päivittyvät kevään 2024 aikana.

LUMA-laboratorio omaan opetukseen

LUMA-laboratorion voi myös varata omaan käyttöönsä, jolloin opettaja on vetovastuussa. Opettaja perehdytetään laboratorion käyttöön ja LUMA-keskuksen henkilökunta on koko vierailun ajan paikalla.

Itä-Suomen yliopiston LUMA-laitosten esittelyt

Vierailujen yhteyteteen voi varata Itä-Suomen yliopiston laitosten tai osastojen esittelyjä. Näissä esittelyissä voidaan käsitellä koulutusta, opiskelua tai tutkimusta. Pyrimme myös järjestämään kierroksen laitoksen tai osaston tiloissa.

Ota yhteyttä

Kaikissa vierailuasioissa lähetä sähköpostia luma-keskus@uef.fi. Voit myös sopia lyhyen suunnittelupalaverin.