Siirry suoraan sisältöön

Tavaroiden lainaus

LUMA-keskukselta on mahdollista lainata maksutta muun muassa päiväkotien ja koulujen käyttöön erilaisia laboratorio– ja opetusvälineitä. Välineistöä löytyy niin päiväkotiin suunnitelluista paketeista modernin fysiikan välineistöön. Välineitä lainataan niin opiskelijoille kuin opettajille.

Lapsi katsoo innoissaan beebottia, joka näyttää mehiläiseltä.

Välineistön lainauksesta

LUMA-keskus on koonnut lainattavista välineistä valmiita kokonaisuuksia aina varhaiskasvatuksen tarpeista lukiokäyttöön. Lainattava kokonaisuus sisältää myös tarvittavat ohjeet tavaroiden käyttöön. Lainattaviin välineisiin voi tutustua tällä sivulla. Lisäksi sivuillamme on hyödyllistä opetusmateriaalia, joista useaan löytyy myös tarvittaessa lainattava välineistö LUMA-laboratoriosta.

Tavaroita lainataan niin opettajille kuin opiskelijoille. Niiden nouto ja palautus tapahtuu LUMA-laboratoriossa sovittuna aikana. Tavaroiden laina-aika sovitaan tapauskohtaisesti.

Jos haluat lainata välineitämme, lähetä meille sähköpostia. Ilmoita viestissä, mitä välineitä haluat lainata ja kuinka pitkäksi aikaa ne tarvitset. Ehdota myös kahta aikaa, jolloin pystyt noutamaan välineet LUMA-keskukselta Joensuusta. Vastaamme mielellämme myös välineiden lainaamiseen liittyviin kysymyksiin.

Valmiita materiaalipaketteja

Varhaiskasvatuksen LUMA-laatikon sisältö levitetty pöydälle. Virtapiirilauta, jossa lamppu ja kytkin, kolikoita ja pipettejä, beebot sekä pahvi, johon maalattu joki, ja magneetteja.

Varhaiskasvatuksen LUMA-laatikko

Paketista löytyy laajasti erilaisiin luonnontieteen teemoihin liittyviä tutkimuskokonaisuuksia. Sen avulla voi syventyä esimerkiksi ohjelmointiin ja magnetismiin.

Maitomuovi

Tämä paketti pitää sisällään tarvittavat välineet ja ohjeistuksen maitomuovin valmistamiseen esimerkiksi päiväkodissa tai perusopetuksessa.

Neljä laitteistoa pöydällä, joita tutkii lapset tutkijantakeissaan. Laitteistot ovat kuumennuslevyt, joiden päällä on dekantterilasit täynnä eriväristä nestettä sekä niissä digitaaliset lämpömittarit.
Kannettavalla tietokoneella on voimakuvaaja ja tietokoneen vieressä on tiedonkerääjälaite sekä kaksi puristusvoimakapulaa.

Ihmisen ominaisuuksien mittaus

Tämä paketti pitää sisällään tarvittavat Vernierin anturit ja tietokoneen oheisohjelmineen, joilla voidaan toteuttaa materiaalisivulla kuvattu kokonaisuus ihmisen ominaisuuksien mittauksesta.

Legopaketit

Legon EV3 -paketti on helppo lähestymistapa robotiikkaan tarvikkeineen ja valmiine ohjeineen. Paketteja on lainattavissa 15 kappaletta.

Pöydälle levitetty legorobottisetti, jossa muun muassa keskusyksikkö, moottoreita ja renkaita.

Ota meihin yhteyttä!

Kiinnostuitko jostakin valmiista paketista? Puuttuuko sinulta jokin yksittäinen väline opetuskokonaisuuden toteuttamisesta? Kävitkö vierailulla LUMA-laboratoriossa ja haluaisit lainata sieltä löytyvää välineistöä?

Laita meille viestiä lainauksiin liittyen, vastaamme mielellämme!