Siirry suoraan sisältöön

Lumatikka

Lumatikka on täydennyskoulutusohjelma matematiikan parissa työskenteleville varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja toisen asteen opettajille. Koulutuksen oppijalähtöiset, toiminnalliset ja konkreettiset sisällöt auttavat herättämään ja kasvattamaan oppijoittesi matikkainnostusta!

Mikä Lumatikka?

LUMATIKKA logo joka koostuu sinertävästä pallosta, jonka keskellä lukee lumatikka.

Lumatikka koulutus tarjoaa opetusalan asiantuntijoiden tuottaman tuoreen, tutkimusperusteinen tiedon opetuksesi kehittämisen tueksi.

Voit suorittaa koko koulutusohjelman (15 op) tai yksittäisiä kursseja täysin verkon välityksellä. Valikoima verkkokursseja alkaa aina lukukausittain. Kursseilla voit edessä omassa tahdissa tai yhteisen tavoiteaikataulun mukaisesti.

Koulutus on Opetushallituksen rahoittama ja osallistujille maksuton. Ohjelman toteuttavat seitsemän yliopistoa ja ammattikorkeakoulua LUMA­-keskus Suomi -­verkoston koordinoimana (vuosina 2018-2022). Itä-Suomen yliopiston LUMA-keskus asiantuntijoineen on ollut tuottamassa materiaalia useammalle kurssille.

Tutustu ohjelmaan tarkemmin ja aloita maksuttomat verkko-opinnot nyt!

LUMATIKKA syksy 2021

Opettaja, tervetuloa maksuttomaan LUMATIKKA-täydennyskoulutukseen kehittämään matematiikan opetusta yhdessä kollegoiden ja kouluttajien kanssa! Verkkokoulutuksessa mietimme yhdessä käytännönläheisesti esimerkiksi, miten tukea oppijoiden matikkainnostusta sekä mikä merkitys toiminnallisella ja tutkivalla matematiikan opetuksella on.

Koulutuksen käyneen opettajan palaute: “Koulutuskokonaisuus oli todella antoisa ja hyvin toteutettu. Toivottavasti mahdollisimman moni varhaiskasvattaja ja opettaja saa nauttia siitä tulevaisuudessakin.”

Maksuton matematiikan opetuksen täydennyskoulutus toteutetaan lukukausittain aina vuoden 2022 loppuun asti. Koulutus on suunnattu varhaiskasvatuksen, esiopetuksen, perusopetuksen ja toisen asteen opettajille. Kursseja on tarjolla sekä suomeksi että ruotsiksi.

Syksyn verkko-opinnot alkavat 30.8. ja päättyvät 28.11.2021. Tällä aikavälillä kursseilla on suositeltavaa edetä yhteisessä, mutta joustavassa aikataulussa.

LUMATIKKA on Luma-keskus Suomi -verkoston toteuttama hanke, jota Opetushallitus rahoittaa.

Henkilö pitää paperista kolmiota ja esittelee sitä takanaan oleville henkilöille. Kuvassa on myös LUMA-keskus Suomen, Opetushallituksen ja LUMATIKAn logot.